Gert Rune

2023-LOGO-hvid-lille

Er du altid heldig?

Er du altid heldig som fætter Højben? Eller altid uheldig som Anders And?

Bogen ”The Luck Factor” af Dr. Richard Wiseman (professor og psykolog) er et studie i held.

Wiseman har studeret principperne om held. Hans forskning viste, at både held og uheld skyldes målbare vaner; for eksempel så yder heldige mennesker en større indsats, hvilket resulterer i mere succes, hvilket styrker deres tro på deres held yderligere.

Heldige mennesker er også udadvendte og opmærksomme og har derfor mange flere “tilfældige” møder end uheldige mennesker. Skulle de heldige mennesker have afholdt et “dårligt” møde, er de mere tilbøjelige til at det positive i mødet.

I en mental øvelse, hvor forsøgspersonerne forestiller sig, at de er blevet skudt under et bankrøveri, betragter de heldige sig som heldige, fordi de ikke blev dræbt, mens de uheldige betragtede sig som uheldige, fordi de blev skudt.

Jeg tror ikke, du kan vinde 10 millioner kroner i Lotto ved kun at tro på heldet, men jeg har flere gange i mit eget liv set, at troen på at ting kan lykkedes netop er den afgørende faktor.

3 ting fra mit eget liv jeg har succes med

1. Vedholdenhed
(Din vedholdenhed/stædighed er 10 gange større, hvis du bare VED, at du nok skal lykkedes)

2. Positiv energi
(Den positive energi du spreder omkring dig, gør andre interesserede i at samarbejde med dig (også på det ubevidste plan), fordi hvem vil ikke gerne være en del af en succes?)

3. Visualisering
(At visualisere (altså at forestille sig noget i fremtiden går godt) er noget som jeg har brugt meget i mit liv. Specielt til test, eksaminer og sportsmål. For eksempel visualiserede jeg 3 år før min Ironman, at jeg kunne gennemføre den. Det var stadig en stor udfordring, men jo mere jeg visualiserede, at det kunne lykkedes, jo mere tro fik jeg også og blev mere vedholdende.)

Se også videoen med Dr. Richard Wiseman (videon er på engelsk)

Du kan også læse uddraget af bogen (på engelsk):
http://www.nbcnews.com/id/3080121/print/1/displaymode/1098/

Se også filmen ”YES Man”, som er en fremragende film, der handler om at sige ”ja” til nye muligheder i dit liv.

De bedste hilsner

Gert Rune
Foredragsholder, forfatter og mentor

foredrag om motivation
Om:

Gert Rune

Har holdt over 700 foredrag siden jeg startede i 2009.
I 2014 udkom bogen “Fra Knoglekræft til Ironman”